Landslægen: Beskyt dig mod mæslinger på rejsen

Publiceret 28-08-2018

Hvis du skal på udlandsrejse, skal du sikre dig, at du er immun overfor mæslinger. Det anbefaler landslæge Lars Fodgaard Møller efter en stigning i tilfælde af mæslinger i Europa.

Antallet af personer, der bliver syge af mæslinger, stiger lige nu i flere lande i Europa. Der er således registreret 41.000 tilfælde af mæslinger i Europa i løbet af årets første seks måneder. Det er 17.000 flere end samtlige tolv måneder i 2017. Det er især i Rumænien, Grækenland, Frankrig, Italien, Ukraine og Rusland, hvor der har været mange tilfælde af mæslinger.

Landslægen anbefaler derfor, at du bliver vaccineret, hvis du ikke er immun overfor mæslinger, og du planlægger en udlandsrejse. Du er immun overfor sygdommen, hvis du enten har fået MFR-vaccinationen, eller hvis du har haft mæslinger tidligere. Du kan som udgangspunkt regne med, at personer født før 1975 har haft mæslinger, og derfor er immune.

Den bedste beskyttelse mod mæslinger er vaccination med MFR vaccine. Den gives normalt i børnevaccinationsprogram ved 15 mdr. og ved 4 år. Hvis du ønsker at blive vaccineret mod mæslinger, skal du kontakte din læge.

Hvis du ikke er immun overfor sygdommen, og du rejser til lande, hvor mæslingevirus fortsat cirkulerer, er du i risiko for at blive smittet. Det gælder også, når du rejser til lande inden for Europas grænser.